L’aplec

L’Aplec es realitza cada 2n diumenge de juliol. Anualment es construeix o s’arranja una font al Montseny dedicada a personatges, efemèrides, etc. de Catalunya. En 70 anys d’Aplec s’han construït o arranjat 62 fonts.

Aquesta entitat, des del primer Aplec celebrat ara fa 70 anys, ha volgut mantenir la seva activitat en les línies considerades bàsiques pels fundadors/impulsors (amb el pare claretià Faustí Illa, capdavanter). L’objectiu principal, doncs, és honorar la figura de sant Antoni Maria Claret i la del gran poeta mossèn Jacint Verdaguer. Així, doncs, l’acte principal és la Missa concelebrada, presidida pel bisbe de Vic. A l’ofertori s’ofereix l’aigua de la font que serà inaugurada. Abans, han estat lliurades les “Medalles de la constància” als apleguistes que han assistit a l’Aplec 10 anys o cada 5 anys en endavant: 15, 20…. S’acomiada la festa al cim amb el Cant dels adéus. De baixada es realitza la inauguració i benedicció de la nova font. A Viladrau., a la tarda, hi ha ballada de sardanes que patrocina l’Ajuntament.

Cada any és editat un llibret o àlbum amb temes culturals, memòria de l’Aplec de l’any anterior amb moltes fotos enviades pels apleguistes.

L’assistència és sempre molt nombrosa. Tinguem en compte que hi participa gent d’uns 120 pobles; famílies que hi han assistit amb quatre generacions alhora; hi ha apleguistes amb més de 50 anys d’assistència en els 70 anys que se celebra aquest Aplec. Això palesa l’acceptació popular del nostre Aplec i ens anima a prosseguir vetllant per la seva continuïtat.

Gaudir del paisatge, veure les corrues d’apleguistes pujant pels diferents camins i corriols, l’ambient festiu i animat del cim, el cant dels adéus, tot plegat ens encomana sensació de pau íntima que ens acompanyarà sempre deixant-nos un bon regust benèfic per al cos i per a l’esperit… L’Aplec roman obert a tothom.

Hi voleu venir?